(Foto's: Reanne van Kleef).

Gemeentelijke erepenning voor Leidse Instrumentmakers School

De Leidse Instrumentmakers School (LIS) heeft gisteravond de erepenning in goud ontvangen van de gemeente Leiden. Directeur Dick Harms nam de penning namens de school in ontvangst.

Reanne van Kleef sprak directeur Dick Harms die zeer verguld was met de gouden penning van de gemeente Leiden.

De penning wordt jaarlijks aan de vooravond van de viering van Leids Ontzet in het Leidse stadhuis uitgereikt aan een persoon of instelling die zich voor de stad en zijn inwoners bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt of op positieve wijze heeft bijgedragen aan de beeldvorming van de stad.

Reanne van Kleef in gesprek met burgemeester Lenferink over de uitreiking van de erepenning.

De Leidse Instrumentmakers School (LIS) werd opgericht in het jaar 1901, als ‘Veereniging tot bevordering van de Opleiding tot Instrumentmaker en de Instrumentmakers School’. De Leidse Nobelprijswinnaar Prof. dr. Heike Kamerlingh Onnes stond aan de basis van de oprichting. Sinds die tijd is de LIS een toonaangevende MBO vakschool voor precisietechniek en biedt zij een opleiding aan vakmensen die innovatieve precisie-instrumenten voor wetenschap en industrie maken. Dit jaar wordt gevierd dat de LIS al 115 jaar vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan.

erepenning07Een ontSpanjen burgemeester Lenferink sprak de genodigden toe alvorens bekend te maken wie de erepenning dit jaar kreeg uitgereikt.

In 1997 betrok de LIS een eigen locatie in het Leiden Bio Science Park, in de nabijheid van het Huygens- en het Gorlaeus Laboratorium en diverse andere kennisintensieve organisaties. In 2012 kon de LIS een Centrum voor Innovatief Vakmanschap starten binnen het topgebied Life Sciences & Health. In 2013 werd de LIS uitgeroepen tot de beste vakopleiding van Nederland.

Zowel stagiaires als afgestudeerden van de LIS zijn zeer gewild in het bedrijfsleven en de studenten die de LIS met een diploma verlaten hebben daardoor praktisch een baangarantie. Zodoende levert de LIS een steeds belangrijkere bijdrage aan niet alleen de regionale maar zelfs ook aan de nationale economie.

De laatste jaren kan de LIS rekenen op een stijgend aantal aanmeldingen van studenten, waardoor na aansporing van bedrijfsleven en overheid, de LIS zich genoodzaakt zag om uitbreiding te realiseren. Dit jaar (2016) werd de uitbreiding een feit dankzij de financiële steun van de Stichting Utopa, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de gemeente Leiden, de Universiteit Leiden en bijdragen vanuit het bedrijfsleven.

Voor het college van burgemeester en wethouders van Leiden is de ‘nieuwe’ LIS een parel van het Bio Science Park en een toonbeeld van het MBO-onderwijs in Leiden.

Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016
Op 1 en 3 oktober doet Sleutelstad net als elk jaar uitgebreid verslag van alle activiteiten rond de viering en de herdenking van Leidens Ontzet. Luisteren dus: naar Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016!

Sleutelstad 3 Oktoberradio wordt mogelijk gemaakt door
Centrum Management Leiden, Zirkzee Dakwerk, Bunnig & Partners Accountants + Adviseurs, Zorgtalent, Drukkerij de Bink, De Leeuw makelaardij, verzekeringen en hypotheken, Griffioen Precious Presents, HBK Belastingadviseurs & accountants, Zirkzee Wonen en Slapen, Vrouwfit, Kapsones Kappers, Concept Store Eduard Leiden, Du Prie, Schildersbedrijf Labrujère, Het Leidsch Parkethuis, Hoppezak, Beklederij van der Werf, Du Prie bouw & ontwikkeling, Profile van Polanen, Trend Amusement, Leiden Marketing, Lakenhal, Cultuurfonds, Weprint.nl Leiderdorp, Freek van Os.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×