VVD roept burgemeester op matje wegens nepwapens op 3 oktoberkermis

Ondanks meerdere oproepen vanuit de Leidse politiek, zijn er toch nepvuurwapens in omloop gebracht via de 3 oktoberkermis. Verschillende partijen, de VVD Leiden voorop, dringen er al langer op aan dergelijke namaakpistolen te verbieden. Zo’n verbod was ook toegezegd door burgemeester Lenferink. Hij kan daarom aanstaande donderdagavond een aantal kritische vragen van de VVD-fractie verwachten in de vergadering van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid.

agent-met-vest-en-portofoonOmdat nepwapens niet verboden zijn voor heel jonge kinderen is het lastig om het in de algemene plaatselijke verordening (APV) te regelen, maar een afspraak tussen kermisexploitanten en de 3 October Vereeniging kan wel.¬†Vanaf 2017 wordt in de pachtovereenkomst met de kermisexploitanten ook opgenomen dat nepwapens niet welkom zijn op de kermis in Leiden. Dit jaar had de vereniging de kermisexploitanten ook al per brief gevraagd om dergelijk ‘speelgoed’ niet mee te nemen naar Leiden. Blijkbaar had niet iedereen die brief goed gelezen.

Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016
Op 1 en 3 oktober doet Sleutelstad net als elk jaar uitgebreid verslag van alle activiteiten rond de viering en de herdenking van Leidens Ontzet. Luisteren dus: naar Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016!

Sleutelstad 3 Oktoberradio wordt mogelijk gemaakt door:
Centrum Management Leiden, Zirkzee Dakwerk, Bunnig & Partners Accountants + Adviseurs, Zorgtalent, Drukkerij de Bink, De Leeuw makelaardij, verzekeringen en hypotheken, Griffioen Precious Presents, HBK Belastingadviseurs & accountants, Zirkzee Wonen en Slapen, Vrouwfit, Kapsones Kappers, Concept Store Eduard Leiden, Du Prie, Schildersbedrijf Labrujère, Het Leidsch Parkethuis, Hoppezak, Beklederij van der Werf, Du Prie bouw & ontwikkeling, Profile van Polanen, Trend Amusement, Leiden Marketing, Lakenhal, Cultuurfonds, Weprint.nl Leiderdorp, Freek van Os.

112 Sleutelstad Leiden Politiek 3 Oktober 2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×