Hutspot eten op de Hooglandse Kerkgracht met een paar duizend stadsgenoten is vaste prik bij Leidens Ontzet. (Foto's: Emile van Aelst en Reanne van Kleef).

Hutspot proeven op Hooglandse Kerkgracht

Net als ieder jaar werd ook gistermiddag de hutspot gekeurd door erevoorzitter Lenferink van de 3 October Vereeniging, de reguliere voorzitter Michiel Zonnevylle en voorzitter Gerda Schukking van het 3 October Gilde. Daarna was het de beurt aan duizenden Leidenaren die keurig in de rij hun beurt of stonden te wachten in toen nog een lekker zonnetje. Dit jaar werd er een recordaantal van 6.847 hutspotmaaltijden uitgedeeld.

Hutspotmaaltijd (6)Uiteraard zorgden de Leino’s ¬†voor een gezellige muzikale sfeer en werden er voor hun podium de nodige dansjes gewaagd.

reanne_stijnSleutelstad-verslaggevers Reanne van Kleef en Stijn van Vucht namen ook even een korte eetpauze om een lekkere bak hutspot te verorberen.

Na het hutspot-eten liep een deel van het verzamelde publiek via de Koppenhinksteeg richting Kaasmarkt waar aansluitend werd opgesteld voor de Taptoe.

Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016

Op 1 en 3 oktober doet Sleutelstad net als elk jaar uitgebreid verslag van alle activiteiten rond de viering en de herdenking van Leidens Ontzet. Luisteren dus: naar Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016!

Sleutelstad 3 Oktoberradio wordt mogelijk gemaakt door:
Centrummanagement Leiden, Zirkzee Dakwerk, Bunnig & Partners, Accountants + Adviseurs, Zorgtalent, Drukkerij de Bink, De Leeuw makelaardij, verzekeringen en hypotheken, Griffioen Precious Presents, HBK Belastingadviseurs & Accountants, Zirkzee Wonen en Slapen, Vrouwfit, Kapsones Kappers, Concept Store Eduard Leiden, Schildersbedrijf Labrujère, Het Leidsch Parkethuis, Hoppezak, Beklederij van der Werf, Du Prie bouw & ontwikkeling, Profile van Polanen, Trend Amusement, Leiden Marketing, Lakenhal, Cultuurfonds Leiden, Weprint.nl Leiderdorp, Freek van Os.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2016


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×