(Foto: Wijkvereniging Pancras-West).

Wijkvereniging Pancras-West wil maximaal 30 km op Hooigracht

Onder meer naar aanleiding van een aantal ongevallen op de Pelikaanstraat en de Hooigracht dringt wijkvereniging Pancras-West er bij de gemeente op aan om de maximumsnelheid op de Hooigracht vast te stellen om 30 kilometer per uur.

“Het is bekend dat onze wijkvereniging consequent gepleit heeft voor maximaal 30 kilometer per uur op de Hooigracht. In het bijzonder na de herinrichting, omdat de straat dan visueel breder wordt,” schrijft voorzitter Jaap van Meijgaarden aan verkeerswethouder Strijk. “De recente ongevallen geven aan dat de noodzaak hiertoe helaas meer dan aanwezig is.” Van Meijgaarden wijst erop dat provincie op de Breestraat akkoord is gegaan met een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. “Dan kan het toch niet zo zijn dat de gemeente de provincie nu laat bepalen wat op de Hooigracht de snelheid moet zijn ? Wie is er de baas in Leiden?”

De wijkvereniging wil dat de politiek zich binnenkort buigt over het verlagen van de snelheid van 50 naar 30 kilometer per uur.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×