(Foto's: Chris de Waard, maarten Mulder en Reanne van Kleef).

Koraalzang krijgt steeds meer body

Duizenden mensen hadden zich maandagochtend in het Van der Werfpark verzameld om samen de bekende koraalliederen ten gehore te brengen. Zoals elk jaar werd dit gedaan onder de bezielende leiding van dirigent Wim de Ru. Natuurlijk ontbraken ook de traditionele Den Tonkelaarrede van Joost Bleijie en de speech van burgemeester Lenferink niet.

Volgens De Ru was het goed te merken dat steeds meer mensen een aantal weken voor Leidens Ontzet de koraalliederen in de Hooglandse Kerk gaan oefenen. “Het zingen gaat steeds beter. De liederen krijgen steeds meer body”, zegt hij. Er is echter nog steeds ruimte voor verbetering. Zo werd er tijdens de oefensessie al hard op het lied ‘Mijn land’ geoefend, maar toch lukte het de menigte niet de a capella regel éénstemmig te zingen. “En volgens mij is deze regel toch echt niet meerstemmig geschreven”, aldus De Ru.


Het Leidse volkslied ‘Leiden stad van mijn hart’ lijkt echter nooit een probleem op te leveren. Ook de mensen die niet komen oefenen kunnen dit lied uit volle borst meezingen. (Video: Reanne van Kleef).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/264566866″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Sleutelstad 3 Oktoberradio werd mogelijk gemaakt door:
Centrum Management Leiden, Zirkzee Dakwerk, Bunnig & Partners Accountants + Adviseurs, Zorgtalent, Drukkerij de Bink, De Leeuw makelaardij, verzekeringen en hypotheken, Griffioen Precious Presents, HBK Belastingadviseurs & accountants, Zirkzee Wonen en Slapen, Vrouwfit, Kapsones Kappers, Concept Store Eduard Leiden, Du Prie, Schildersbedrijf Labrujère, Het Leidsch Parkethuis, Hoppezak, Beklederij van der Werf, Du Prie bouw & ontwikkeling, Profile van Polanen, Trend Amusement, Leiden Marketing, Lakenhal, Cultuurfonds, Weprint.nl Leiderdorp, Freek van Os.

Leiden Leidens Ontzet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×