Man zwaargewond na messteken op Oude Singel

De politie is op zoek naar een groep van zes à zeven mannen die in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Berkel en Rodenrijs heeft mishandeld. Het slachtoffer liep meerdere steekwonden op en werd vervolgens in het water gegooid. Ook zijn 24-jarige vriendin werd lastiggevallen.

Het slachtoffer verliet met zijn vriendin rond 4.15 uur een discotheek de Langegracht, Even verderop raakten ze op de Oude Singel aan de praat met een nog onbekende, donker getinte man, die daar op een bankje zat. Even verderop stonden nog zes à zeven mannen. Vermoedelijk vrienden van de eerste man. Als snel kwam het groepje naar het bankje gelopen.

Plotseling werd het slachtoffer naar eigen zeggen zonder aanleiding geslagen en met een scherp voorwerp gestoken door de groep mannen. daarbij raakte hij te water. Toen hij uit de gracht klom, zag hij dat ook zijn vriendin slachtoffer werd van de groep. Daarop renden beide slachtoffers weg richting het kermisterrein. De groep mannen kwam achter hen aan. Rond 4.45 uur spraken de twee slachtoffers een beveiliger en een taxichauffeur aan. Die hebben direct de hulpdiensten gebeld.

De 26-jarige man werd vanaf de Stationsweg per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Daar werd hij geopereerd. Op dit moment ligt hij nog in het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan van de zware mishandeling. Zijn vriendin raakte lichtgewond.

De mishandeling gebeurde zondagochtend heel vroeg rond 4.15 uur en 4.43 uur op de Oude Singel, tussen de Volmolengracht en de Marktsteeg. Op het moment van het steekincident was er in verband met de festiviteiten in Leiden veel publiek aanwezig. De recherche onderzoekt de steekpartij en roept getuigen op om zich te melden.

Signalementen dader groep

Verdachte 1 (de man op het bankje):
– donker getinte, negroïde man
– mager postuur
– donker haar met lange dreadlocks, over de schouder
– 17 à 20 jaar oud
– 1.75 meter lang
– kleding: zwart trainingspak, met op borsthoogte aan voorzijde een Adidas logo

Verdachte 2:
– blanke man
– normaal postuur
– donker, kort opgeschoren haar
– 20 à 25 jaar oud
– 1.80 meter lang
– kleding: donkere spijkerbroek, donkerkleurig vest met zwart petje

Verdachte 3:
– licht getinte man
– fors/dik postuur
– zwart haar, opgeschoren en aan bovenzijde iets langer
– 19 à 20 jaar oud
– 1.70 meter lang
– kleding: rood trainingspak

Verdachte 4
-licht getinte man
-breed/gespierd postuur
-zwart haar, opgeschoren en aan bovenzijde stekeltjes
– 25 à 30 jaar oud
– 1.85 meter lang
– kleding: blauwe spijkerbroek, blauwe leren jas met witte schoenen

Van de andere verdachten is geen signalement bekend.

Getuigen
De recherche van bureau Leiden vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×