(Foto's: Chris de Waard).

Drakentuin in Nieuw Leyden open

Met een vuurspuwende wilgendraak werd de Drakentuin in Nieuw Leyden afgelopen vrijdag officieel voor geopend verklaard. De tuin is een ontmoetingsplek voor de buurt. Omwonenden kunnen er bloemen en groentes kweken en bij elkaar komen in het wilgenprieel. De grote wilgendraak is het beeldmerk en de naamgever van de tuin.

https://www.instagram.com/p/BK-9cKNDqb2/

Wethouder Paul Laudy vond het een eer om de Drakentuin te mogen openen. (Video: Chris de Waard)

De buurttuin is een initiatief van buurtbewoonster Saskia de Zee. In samenwerking met wilgenkunstenares Ludy Feyen werd de tuin vormgeven en in een paar maanden is de tuin samen met vele buren, Stichting Salix en Gemiva gerealiseerd.

Reanne van Kleef sprak met initiatiefneemster Saskia de Zee en voorzitter Han Dirks van Stichting Salix over opening Drakentuin.

Reanne van kleef sprak met Wilgenkunstenares Ludy Feyen over de draak in de Drakentuin.

De Drakentuin is mede mogelijk gemaakt door het Duurzaamheidsfonds, Fonds1818, het Oranjefonds, het Rabobank-Wensenfonds en de Gemiva-SVG Groep.

Ook is het een van de wijkinitiatieven waar de gemeente geld voor beschikbaar stelt. Wethouder Paul Laudy roept andere wijken op om ook een plan in te dienen. “We vinden het belangrijk dat mensen zelf initiatief nemen in de openbare ruimte. Daar krijg je hele leuke dingen van, want ze weten zelf vaak veel beter wat ze willen en kunnen daar veel aandacht aan geven. We hebben ook verschillende potjes met geld beschikbaar die mensen kunnen aanspreken. Dus doe dat en stimuleer ook je buren om mee te doen.”

Reanne van Klef sprak met wethouder Paul Laudy over opening van de Drakentuin.

Kinderen uit de buurt maakten jacht op de draak voordat wethouder Laudy de officiële openingshandeling verrichte.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×