Plan voor Calisthenics Park in Leiden

Krachtsporters Bob van Buul en Joeri Bijlsma zetten zich in voor de realisatie van een Calisthenics Park in Leiden. De uit Amerika overgewaaide sport wint ook in Nederland snel aan populariteit. In de Verenigde Staten wordt calisthenics ook wel ‘street work out’ genoemd omdat iedereen het gratis kan beoefenen in de buitenlucht.

Chris de Waard sprak met Bob en Joeri over hun plan voor een Calisthenics Park in Leiden.

Mits er plekken zijn om de sport te beoefenen natuurlijk. In Leiden is dat nu nog niet het geval. Als het aan Bob en Joeri gaat dat zo snel mogelijk veranderen. Een eerste verzoek ligt inmiddels bij de gemeente en sportwethouder Dirkse toonde zich al positief over het initiatief. Volgende stap is een concrete plek en geld voor het gewenste sportparkje waar iedereen gebruik van kan maken.

Een Calisthenics Park bestaat uit een aantal rekstokachtige apparaten waarmee een parcours kan worden afgewerkt. De toestellen zijn zeer eenvoudig en daardoor vrijwel onverwoestbaar. Calisthenics is sinds kort ook in Nederland officieel een sport met een eigen bond: Calisthenics Nederland. Die is in Leiden opgericht, maar om de sport te beoefenen, moeten de krachtsporters vooralsnog uitwijken naar Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Hoofddorp of Zoetermeer.

Het zaadje voor een Calisthenics Park in Leiden werd al in mei 2015 gepland met een workshop in het Huigpark.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline