Van links naar rechts in de Sleutelstad radiostudio Bob van Buul, Joeri Bijlsma (ondersteboven) en Chris de Waard. (Foto: Reanne van Kleef).

Calisthenics Park Leiden mogelijk dit jaar gerealiseerd

Bob van Buul en Joeri Bijlsma werken al een tijd aan de realisatie van een calisthenics park in Leiden. En niet zonder succes. Het sportparkje met verschillende toestellen lijkt er te komen en misschien zelfs al dit jaar. In het Huigpark. Dat deel van het Singelpark heeft een sportieve programmering en daar passen de calisthenics rekstokken prima bij.

Chris de Waard sprak met de initiatiefnemers over de vorderingen rond het calisthenics park in Leiden.

De afgelopen periode werkten Bob en Joeri het plan verder uit en ook lieten ze al een ontwerp maken door de leverancier van het krachtsportparcours dat een plekje in de open lucht moet gaan krijgen. Street Workout, zoals de sport in de Verenigde Staten ook wel wordt genoemd, wint de laatste jaren aan populariteit, maar in Leiden ontbreekt tot nu toe de mogelijkheid om de de sport te beoefenen.

Deze hele week kregen de initiatiefnemers steun voor de verdere realisatie van hun plannen. Een groepje ‘Stadstijgers’ ging ermee aan de slag tijdens de projectweek die het Leonardo da Vinci College houdt in samenwerking met de Vrienden van het Singelpark. Niet alleen gingen de tijgers op zoek een geschikte plek, ook is er met hulp van topsportcoördinator Tjeerd Scheffer gezocht naar financieringsmogelijkheden. Dat leidt deze week tot een aanvraag bij het nieuwe sportstimuleringsfonds van de gemeente Leiden.

Morgenmiddag presenteren de Stadstijgers hun plannen aan de Vrienden van het Singelpark. Dan worden ook de eerste ontwerpen van het calisthenics park openbaar gemaakt.

Advertentie

Leiden Sport calisthenics


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×