Lakenhal-directeur Meta Knol was er aan het begin van de vergadering duidelijk nog niet gerust op dat er voldoende steun zou zijn voor het extra geld. (Foto's: Chris de Waard).

Groen licht voor renovatie en uitbreiding Lakenhal

Pas aanstaande dinsdag beslist de gemeenteraad officieel over de 3,2 miljoen euro extra die nodig is voor de renovatie en de uitbreiding van Stedelijk Museum de Lakenhal. Gisteravond boog de raadscommissie zich echter al inhoudelijk over de fors duurder uitvallende verbouwing. Een ruime meerderheid stemt, vaak morrend, in met het voorstel van cultuurwethouder Strijk om het extra geld beschikbaar te stellen.

Chris de waard sprak na de vergadering met Lakenhal-directeur Meta Knol, verschillende raadsleden en met wethouder Strijk van cultuur.

Alleen de SP wil vooralsnog geen cent extra beschikbaar stellen en ook de PvdA is tegen, maar laat de deur voor een voorstem nog op een kier staan. Dan moet er wel en ‘second opinion’ komen voor de kosten en daar voelt bijna niemand voor.

Cultuur Leiden Politiek Lakenhal


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×