(Foto's: J.P. Kranenburg).

Isa Hoes bezoekt AKO Leiden Centraal

Schrijver Isa Hoes bezocht afgelopen zaterdag tijdens de Kinderboekenweek verschillende boekhandels om te spreken over de bestseller Engel. Zo ook AKO op Leiden Centraal. Daar vertelde ze over hoe het kinderboek, dat ze samen met haar dochter Vlinder Kamerling schreef, tot stand kwam. Aansluitend las Hoes voor uit haar boek en signeerde deze.

Bij de signeersessie komen was vanwege gesloten poortjes op het station wel een probleem. Mensen moesten zich als gast aanmelden bij de kaartautomaat. Daarna hadden ze maar een uur de tijd om zich binnen het station te begeven. Mogelijk bezochten daardoor minder mensen de signeersessie dan de boekhandel van te voren had ingeschat.

Het boek gaat over Engel, een heel bijzonder meisje dat een speciale gave heeft: ze kan wensen in vervulling laten gaan. Maar niet alle wensen; alleen die van goede mensen. Al snel liggen er mensen op de loer die misbruik willen maken van haar gave. Engel wordt gekidnapt en lijkt de gave te zijn kwijtgeraakt. Gelukkig kan ze niets voor de kidnappers betekenen, omdat het allemaal slechteriken zijn. Maar dan blijkt dat de wensen van een van de ontvoerders wel in vervulling kunnen gaan…

Over hoe het boek tot stand kwam zegt Hoes: ‘Ik vond het een geweldig leuk idee om een kinderboek te schrijven. Toen ik het er ’s avonds tijdens het eten met Vlinder over had, begon zij meteen met het verzinnen van verschillende verhalen. Het was ontzettend leuk om dit samen met Vlinder te doen.’

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×