Moskee Leiden Noord woedend op Alberto Stegeman

SBS6 heeft gisteren in het programma ‘Undercover in Nederland‘ ten onrechte een link gelegd tussen Islamitisch Centrum Imam Malik (ICIM) in Leiden Noord en het illegaal afsluiten van religieuze huwelijken. In de uitzending wordt in een reeks van interviews en een undercoveractie getoond hoe een illegaal huwelijk wordt afgesloten. In de uitzending werden ’ter illustratie’ beelden van de moskee in Leiden Noord getoond.

Chris de Waard in gesprek met Abdel Bouzzit van het Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden dat ten onrechte in verband is gebracht met illegale huwelijken.

 

“Onze moskee wordt meerdere malen getoond in de uitzending. Tijdens een interview over moskeeën waarin deze illegale praktijken plaats vinden, wordt er flink ingezoomd op ons moskeegebouw. Dit heeft voor veel reacties en roering gezorgd in de achterban en in onze contacten binnen ons maatschappelijke netwerk in de stad,” zegt woordvoerder Abdel Bouzzit van de Leidse moskee. “Wij hebben sinds jaar en dag een zeer duidelijke beleid aangaande het afsluiten van dergelijke huwelijken. Wij vinden dit zowel wettelijk als islamitisch onjuist.”

“Het tonen van ons moskeegebouw in het programma ‘Undercover Nederland’ heeft veel schade aangericht. Onze goede naam is aangetast en wij worden door de beelden in het programma direct geassocieerd met het afsluiten van illegale huwelijken. Dit tast ons imago en het imago van onze partnerorganisaties in de stad aan.”

Het ICIM eist nu van SBS6 en van de programmamakers een rectificatie. Zo nodig stapt het moskeebestuur naar de rechter.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×