Geen horeca aan Pieterskerkhof

Als de gemeente binnenkort de panden Rapenburg 48 en Pieterskerkhof 4/A verkoopt, mag er in ieder geval geen horeca in komen. Eerder was het de bedoeling om aan het Rapenburg een hotel in het hoogste segment toe te staan. Die plannen liepen spaak en het college besloot de bestemming van de panden in te perken alvorens ze alsnog te verkopen. Aan de achterzijde, dat is de kant van het Pieterskerkhof, zou horeca mogelijk worden. Dat is nu van de baan.

hotelrapenburg9.jpgOmwonenden, de wijkvereniging, verschillende horecabedrijven in de directe omgeving en de Historische Vereniging Oud Leiden dienden allemaal een zienswijze in, waarbij een vurig pleidooi werd gehouden om de beoogde horecafunctie uit de bestemming te schrappen. Een gesprek met wethouder Laudy werd als heel positief ervaren, zo bleek uit de inspraakreactie van Klaske van den Mandele die de raadscommisieleden namens zo’n 80 buren op het hart kwam drukken om vooral in te stemmen met de doorgevoerde wijzigingen.

Volgens omwonenden is de grens aan het Pieterskerkhof wat betreft overlast echt bereikt. Dronken studenten die ’s nachts schreeuwend over het plein lopen, doorzakkend horecapersoneel dat voor de deur blijft hangen en evenementen als de nostalgische kermis en foodfestival Rolllend Leiden die met veel harde muziek gepaard gaan. Naar die hartenkreet heeft het college geluisterd en dus komen er nu in het te verkopen pand alleen woningen of kantoren.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×