(Foto's: Reanne van Kleef).

FNV en CNV Vakmensen voeren actie bij Ecolab

Vakorganisaties FNV en CNV Vakmensen voerden dinsdagochtend actie bij Ecolab, het moederbedrijf van Nalco Netherlands B.V.. Nalco heeft een vestiging in Delden waar ongeveer 25 mensen werkzaam zijn. Deze werknemers hebben te horen gekregen dat ze op straat komen te staan zonder goed sociaal plan. Daarom werd de directie van Ecolab een petitie aangeboden om opnieuw met de werknemers in gesprek te gaan. Als daar geen gehoor aan wordt gegeven volgen er meer acties, zo kondigden de stakers aan.

“Twee jaar geleden heeft Ecolab onze bedrijf overgenomen. Sindsdien hebben ze alle kennis eruit getrokken en nu sluiten ze onze vestiging”, legt werknemer en actievoerder Herman Grondman uit. “Daarom voeren we vandaag actie.”

Bij het uitreiken van de petitie leken de bestuurders van Ecolab echter nog niet veel toe te willen geven. ” Ze reageerden koud en koel. Wat dat betreft weinig hoop voor de mensen in Delden”,vertelt Lex Makkinje, bestuurder van FNV Industrie. “Wij willen gewoon een fatsoenlijke ontslagvergoeding voor deze mensen, zolang dat niet gebeurt gaan we door met actievoeren.”


Reanne van Kleef sprak met werknemer Herman Grondman van Nalco Netherlands Delden en bestuurder Lex Makkinje van FNV Industrie over de actie bij Ecolab.

 

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×