Bijzondere Manuscripten, IGEM naar Boston en MOOC’s

SCIENCE-071-logo

Deze week in Science071: Bijzondere manuscripten door Ludo Snijders, Het iGEM team gaat naar Boston (USA), alles over MOOC’s van de Universiteit Leiden, de tweede aflevering in de reeks van internationale wetenschap, dit keer uit Rusland en uiteraard het laatste wetenschapsnieuws, deze week met Jesse Kromhout. 

 

In onze serie over internationale wetenschap deze week het tweede deel vanuit Rusland. Hoe internationaal is de Russische wetenschap en hoe zorg je dat je wetenschappelijke relaties goed blijven? En als je goed oplet, dan vind je ook in Leiden de sporen van Russische wetenschappers. Een bijdrage van IJsbrand Terpstra vanuit Perm, Rusland.

In onze uitzending Ludo Snijders die sprak over zijn promotie naar Midden-Amerikaanse manuscripten waar hij een culturele biografie van samenstelde. Snijder vertelde ons het hele verhaal.

Het nut of de nutteloosheid van de armpjes van de T-Rex, verborgen ruimtes in de piramides van Gizeh en de Marslanding. Redacteur Jesse Kromhout brengt ons het laatste wetenschapsnieuws.

Een tuintje op mars zien groeien, met dat project doet Leiden mee aan de grote iGEM-wedstrijd. NASA heeft grootste plannen om naar mars te gaan, maar mochten we daar aankomen, dan valt er niets te verbouwen door de giftige mars-grond. De groep in Leiden probeert dit probleem op te lossen. Hoor meer over hun project in het interview hieronder.

Drones, Virtual Reality, 360 graden camera’s. Het houdt niet op met alle technologische ontwikkelingen. In dit digitale tijdperk moet ook het onderwijs er aan geloven. Steeds meer docenten gebruiken video’s in hun colleges. Bij de Universiteit Leiden gaan ze nog een stapje verder. Je kunt vakken volgen die uitsluitend digitaal beschikbaar zijn. MOOC’s heten ze. Redacteur Lieuwe van Slooten ging kijken hoe dit soort digitale lessen opgenomen worden.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×