(Foto's: Reanne van Kleef).

Bouw nieuwe tribune UVS van start

De eerste paal van de nieuwe tribune van voetbalvereniging UVS is dinsdagmiddag de grond in gegaan. In december is de tribune gereed en in januari staat een spectaculaire opening gepland. Met de tribune is de opknapbeurt van het complex zo goed als voltooid. Alleen het kantinegebouw wordt nog van binnen en van buiten aangepakt. De nieuwe tribune gaat 322 zitplaatsen tellen.

UVS-voorzitter Mat de Tombe is een tevreden mens. “Dit betekent heel veel voor de club. Fantastisch dat de gemeente dit voor ons heeft mogelijk gemaakt. Het gaf nog wel wat weerstand toen de oude tribune werd afgebroken. Men vroeg zich af wat we nu weer gingen doen, of we het verleden helemaal gingen afbreken. Maar als je het plaatje van de nieuwe tribune naast de oude legt, dan zie je dat hij bijna helemaal in nieuwe staat terug komt.”


Reanne van Kleef sprak met UVS-voorzitter Mat de Tombe over de nieuwe tribune.

In december kan de nieuwe tribune in gebruik worden genomen.  Met de nieuwjaarsreceptie plant De Tombe een grootse opening.”Dat moet een feestje van Leiden worden. We willen een hele leuke wedstrijd laten spelen en dan eens kijken of het voetbal in Leiden leeft. We willen minimaal duizend mensen naar de Kikkerpolder trekken. Dat zou voor Leiden fantastisch zijn.”

WhatsApp Image 2016-10-19 at 10.55.58 (11)
In de kantine hangt een foto van de wedstrijd van UVS tegen het Nederlands Elftal in 1989. Duizenden bezoekers bezochten de Kikkerpolder en klommen zelfs in de bomen. Voorzitter De Tombe wil deze tijden met de opening van de nieuwe tribune laten herleven.

De tribune is eigendom van de gemeente. Samen met UVS is er besloten de tribune niet te renoveren maar te vernieuwen. Volgens beheerder sport en recreatie Rik Wagner bij de gemeente Leiden waren de gemeente en de club het snel met elkaar eens : “Samen hebben we ervoor gekozen om een nieuwe tribune neer te zetten die weer een jaar of dertig vooruit kan. Je moet een accommodatie wel inrichten naar het gebruik. Daar was de vereniging heel reëel in en we hebben samen gekozen om het op deze manier in te richten.”


Beheerder sport en recreatie Rik Wagner bij de gemeente Leiden mocht de eerste paal slaan. Hij vertelt over de samenwerking met de club en ontwikkelingen bij andere clubs.

De vaste supporterskern heeft lang uitgekeken naar de nieuwe tribune. Hoewel ze blij zijn met de start van de bouw, zijn ze toch niet helemaal blij met de stand van zaken binnen de club. Han van Kempen, ruim vijftig jaar lid van de vereniging: “Misschien ben ik dan weer een zeikerd, maar het is het toch altijd nét niet,” hij had liever een grootser aanpak gezien. Bijvoorbeeld met kleedkamers onder de nieuwe tribune. Ondanks dat is Van Kempen toch blij met de nieuwe tribune. “Het heeft wat lang geduurd, maar over twee maanden staat het er en is het mooi.”

WhatsApp Image 2016-10-19 at 10.55.58 (7)
Supporters van het eerste uur kwamen kijken naar de start van de bouw van de nieuwe tribune. V.l.n.r.: Han van Kempen (ruim vijftig jaar lid), Frans Malachowski (47 jaar lid), Leen Neuteboom (67 jaar lid).

Ook Leen Neuteboom, al 67 jaar lid van UVS,  is blij met de nieuwe tribune. Hij is echter minder positief over de stand van zaken op voetbalgebied. “Het gaat niet goed. We staan helemaal onderaan. Je wordt niet blij van het voetbal op dit moment.” Wat hem betreft is 2e klasse voetbal te laag voor UVS. “ Je moet er wel de mensen voor hebben, maar wat mij betreft moeten we gewoon een stapje hoger. Maar laten we eerlijk zijn, bijna overal, zeker buiten Leiden, worden spelers betaald en hier momenteel niet. Dat maakt het lastig.”

Van Kempen is wat voorzichtiger: “Laten we nu eerst maar handhaven dit seizoen. Dat zie ik op dit moment als het maximale. Dan zien we volgend jaar wel weer verder.”


UVS-supporters van het eerste uur Han van Kempen en Leen Neuteboom vertellen aan Reanne van Kleef over de ontwikkelingen bij de club.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×