Topaz-locatie Overduin wint beker op sportdag in De Zijl

Voor het derde jaar op rij organiseerde Topaz vandaag een sportdag voor de cliënten van de verpleeginstelling. De ochtend stond in het teken van spel, na de lunch werd er gesport. En het ging er regelmatig fanatiek aan toe. De teams van de verschillende locaties namen het tegen elkaar op om de felbegeerde wisselbeker mee naar het tehuis te kunnen nemen.

Chris de Waard sprak bij de sportdag met Lida de Jong die het concept van een jaarlijkse sportdag binnen Topaz vier jaar geleden bedacht en met medewerker beweging Arie de Vreugd. En natuurlijk ook met een aantal deelnemers.

Bowlen, ringsteken en ballontennis waren enkele van de onderdelen die vandaag op het programma stonden van de ongeveer 50 verpleeghuiscliënten van een aantal Topaz-locaties in Leiden en omgeving. Winnaar werd het team van Overduin in Katwijk, Overrhijn uit Leiden werd tweede.

De deelnemers waren speciaal voor de sportdag geselecteerd. In principe moeten ze wel de hele dag mee kunnen doen. hoewel er wel vervoer klaar stond voor het geval er deelnemers noodgedwongen eerder zouden moeten afhaken.

De sportdag werd mede mogelijk gemaakt door een flink aantal vrijwilligers, waaronder dit keer voor het eerst ook leerlingen bewegingsleer van het ROC Leiden.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×