(Foto: Tussen de Rijnen).

Halloween Tussen de Rijnen met Goeie Mie

Griezelen in wijk waar Maria Swanenburg, tegenwoordig beter bekend als Goeie Mie, haar verdorven praktijken uitvoerde kan op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober. Voorafgaand aan de première van de film ‘Goeie Mie Recomposed’ in het Trianon theater houdt wijkvereniging Tussen de Rijnen samen met locatietheaterorganisatie Fields of Wonder en de complete filmploeg van Goeie Mie telkens om 19.00 uur en 20.00 uur een heel bijzondere Halloweentocht.

De deelnemers lopen en varen door de wijk waar ooit de wereldberoemde Leidse gifmengster haar griezelige praktijken uitoefende en waar de geesten van haar slachtoffers elk jaar rond eind oktober rondwaren. Met recht een HelloMien-tocht dus.

In de wandel- en vaartocht lopen de geesten uit het verre verleden mee, die nog niet klaar zijn met het ongeluk dat hen rond 1880 is overkomen. Wraak zoeken ze. Op Mie en allen die hun noodlot niet hebben weten te voorkomen. Daardoor zijn ook artsen, drogisten en verzekeringsagenten de klos.

Ook Mie’s nazaten zijn niet veilig tijdens deze bijzondere allerzielen- en allerheiligen-tochten. De wraakbeluste zielen grijpen zich vast aan het leven dat ze ooit geleefd hebben en dat is in hun uitmonstering en handelingen te zien. Om iedere hoek en op allerlei mysterieuze en spookachtige locaties langs de Hellomien-route kan een slachtoffer opduiken dat met u wil afrekenen!

Tijdens de unieke belevingstocht zijn er artistieke en griezelige special effects, dansen, vliegende spoken, maar ook een gezellige borrel-na met een ‘Bloody Mie’cocktail. Ook is er dan de voorvertoning van een stukje van de internationale filmproductie en er wordt geëindigd met een verrassingsceremonie op de Groenesteeg-begraafplaats.

mieDeelname aan de griezeltocht van Fields of Wonder is beperkt tot een actief participerend ‘publiek’ van vier keer vijftig personen boven de 12 jaar. Details en reserveren kan via de Facebook-pagina van de wijkvereniging of op www.tussenderijnen.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×