In 2015 ontvingen Ckees van Oijen van het Groene Idee Café, de vrienden van het Singelpark en bewoners van De Kooi de onderscheiding. (Archieffoto: Maaike Lek).

Nog twee dagen nomineren voor duurzaamste Leidenaar

Op woensdag 26 oktober reikt GroenLinks Leiden voor de elfde keer de Groene Lintjes uit. De onderscheidingen zijn bedoeld voor Leidenaren die zich actief inzetten voor natuur, milieu en duurzaamheid. Inmiddels zijn er 14 nominaties binnen. een stuk meer dan vorig jaar toen er zes nominaties waren. En nomineren kan nog tot en met morgen.

Chris de Waard in gesprek met GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn over de Groene Lintjes. Nomineren kan nog tot en met vrijdag.

Dit jaar worden de Groene Lintjes uitgereikt aan een persoon, een bedrijf én een stichting. “Met de Groene Lintjes, een landelijk initiatief van GroenLinks, laten we ook in Leiden zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend is.”

De uitreiking vindt woensdagavond om 20.00 uur plaats bij de duurzame brouwerij Pronck aan de  Ter Haarkade 1 in gebouw Nieuwplaatz.

In 2015 ontvingen Ckees van Oijen van het Groene Idee Café, de vrienden van het Singelpark en bewoners van De Kooi de onderscheiding. Tijdens eerdere jaren werden onder andere het elektrische vaarbedrijf Bootjes&Broodjes, Milieudefensie Leiden en organisator Aad van den Berg  van de Autovrije Zondag onderscheiden.

De onderscheiding is bedoeld voor Leidenaars die zich inzetten voor een groene en duurzame stad. Ken jij zo iemand? Stuur dan uiterlijk vrijdag 21 oktober een mail met een korte motivatie naar fractielid Jos Olsthoorn: jos.olsthoorn@groenlinksleiden.nl

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×