(Foto's: Wijkvereniging tussen de Rijnen).

Première film Goeie Mie op Leiden International Film Festival

Op zondagochtend 30 oktober gaat de wijkfilm ‘Goeie Mie – recomposed’ in premiere (uitverkocht) tijdens het Leiden International Film Festival (LIFF). Het verhaal is gebaseerd op het ware leven van Goeie Mie, maar creatief vertaald naar de huidige tijd. Goeie Mie is de wijk Tussen de Rijnen binnengekomen waar ze druk bezig is in het verzorgingshuis. Samen met haar collega’s zorgt ze voor de patiënten.

Goeie Mie bagels worden door Better Bagels geïntroduceerd bij de première van de film over de gifmengster. Maar geen zorgen, een flesje Tegengif is snel verdiend. Gewoon even de bakkers helpen met het maken van nieuwe bagels.

goeiemieMaar Goeie Mie komt ook bij de patiënten thuis met al haar goede zorgen. Wat een lieve vrouw is het toch, zo aardig en zorgzaam… toch? Of hoe zat het nou precies met al die goede zorgen? Kookt zij voor de patiënten? Pap en soep? En wat zit daar allemaal in? Een spookachtige gestalte heeft geld gepind, wat was daar aan de hand? En het is toch spijtig dat er lieve oudere patiënten overlijden. Maar ja, dat is de leeftijd. Of misschien toch niet..?

Meer dan honderd mensen hebben meegewerkt aan de wijkfilm. Het resultaat is een spannende speelfilm voor alle leeftijden. Op zondag 30 oktober is de première om 10.30 uur in het Trianon theater. Maandag de 31e wordt de film om 20.00 uur vertoond in de Vrijplaats aan de Middelstegracht en op dinsdag 1 november draait Goeie Mie – recomposed om 14.00 uur in de aula van begraafplaats Groenesteeg.

Kaarten voor de voorstelling bij de begraafplaats via Nieuw Pancrat of speeltuin de Doorbraak.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×