(Foto's: Bas van den Berk).

Dartshop Leiden talent dwingt deelname aan prestigieus toernooi af

De 16-jarige Bas Leeflang komt dit jaar namens Dartshop Leiden voor het eerst uit in de Eredivisie Darts. Afgelopen zondag won hij Next Talent of Darts in Lent. Daarmee verdiende hij een ticket voor de prestigieuze Winmau World Masters Darts Championships in Engeland. Dit toernooi wordt in november 2017 afgewerkt.

Een jaar of twee is Leeflang nu serieus bezig met het darten. Dit jaar komt hij voor het eerst uit in de eredivisie en dat gaat goed. Inmiddels wordt hij ook door de dartbond in de gaten gehouden voor het Nederlands jeugdteam. “Om daarvoor in aanmerking te komen moet je bepaalde rankings gooien, maar omdat ik school op de eerste plaats zet heb ik daar nog geen tijd voor gehad”, legt Leeflang uit. “Volgend jaar ga ik daar wel voor, maar ik heb me zondag zeker al laten zien.”

Naast zijn opleiding probeert Leeflang zoveel mogelijk te trainen. Als het lukt elke dag een uur. De komende tijd gaat hij meer grote toernooien af, maar zijn seizoen beschouwt hij na de overwinning in Lent al als geslaagd.

De Winmau World Masters Darts Championships is een internationaal topjeugdtoernooi waarvoor darters zich kunnen plaatsen door toernooien als Next Talent of Darts te winnen. Dat betekent dat volgend jaar de top van de top in Engeland is vertegenwoordigd. Leeflang is nog op zoek naar sponsors om zijn reis te bekostigen. “Sponsors zijn altijd welkom, want de reis en het verblijf zijn best duur.”


Darter Bas Leeflang vertelt aan Reanne van Kleef over zijn overwinning bij Next Talent of Darts en zijn deelname aan de Winmau World Masters Darts Championships in Engeland.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×