(Foto's: Facebook/Twitter).

Voorzitter Albert Spijker van De Zijl Zwemsport overleden

spijkerNa een strijd van zeven maanden tegen leukemie is Albert Spijker vanavond overleden. Vredig, in zijn slaap, zo laat zijn club weten. Spijker nam gisteren al afscheid van zijn familie en andere dierbaren.

De voorzitter van De Zijl Zwemsport vocht sinds februari tegen acute leukemie. De ziekte werd eerst bestreden met chemotherapie, in juni kreeg hij een stamceltransplantatie. Daarna had hij goede hoop te herstellen, zo tekende het Leidsch Dagblad op. “Deze strijd ga ik winnen,” zei Spijker toen nog vol goede moed. Het heeft niet zo mogen zijn.

Leidsch Dagblad verslaggever Gertjan van Geen sprak voor Sleutelstad met Jan Breedeveld over het overlijden van Albert Spijker.

In de Leidse sportwereld wordt met verslagenheid gereageerd op het droeve nieuws. Voorzitter Rolf Marselis van de Leidse Sport Federatie spreekt van ongelooflijk slecht  nieuws: “Leiden verliest een groot sportman en groot sportbestuurder.” Ook speaker en sportjournalist Teun de Reede laat zich in soortgelijke bewoordingen uit: : Hij was een geweldige kerel’en een echte topsporter.” Sportwethouder Paul Dirkse noemt het verdrietig nieuws.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×