(Foto's: Hielco Kuipers).

Nieuwe sfeerverlichting in centrum ontstoken

Dit weekeinde gaat de wintertijd in en dus kunnen we vanaf dat moment lekker lang genieten van de nieuwe sfeerverlichting die het Centrummanagement Leiden op heeft laten hangen in het centrum. Op 1 november wordt de feestverlichting officieel ontstoken, maar in praktijk stralen de organische bollen hun duurzame licht al uit over de Breestraat.

Leiden is volgens centrummanager Erwin Roodhart de eerste stad in Nederland die op deze schaal duurzame sfeerverlichting inzet. Niet alleen de LED-verlichting is duurzaam, ook de bollen zelf. Die zijn gemaakt van gerecycled materiaal en geverfd met een verf op basis van zonnebloemolie. Voor de kleuren van de bollen en de verlichting is rekening gehouden met de kleur licht van de Leidse lantaarn. Om de sfeerverlichting een extra Leids tintje te geven zijn de bollen aan het begin en einde van de straten voorzien van de Leidse sleutels.

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×