De bijna haakse bocht in de Oranjeboomstraat ontneemt automobilisten het zicht, waardoor ze pas op het laatste moment zien dat ze tegen het verkeer in rijden. Extra waarschuwingsborden moeten een einde maken aan de situatie. (Foto's: Chris de Waard).

Gevaarlijke verkeerssituatie bij werkzaamheden centrumroute

De enorme hoeveelheid verkeersaanwijzingen bij het Levendaal en de Oranjeboomstraat krijgen gezelschap van nog een paar extra borden. ‘Zet uw navigatie uit’ komt daar op te staan. Het moet automobilisten erop attenderen dat de verkeerssituatie tijdelijk ingrijpend is veranderd en het dus zaak is zelf goed op te letten.

Chris de Waard in gesprek met VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen over de verkeerssituatie bij de Oranjeboomstraat.

Chris de Waard in gesprek met D66-wethouder Robert Strijk (bereikbaarheid) over de verkeerssituatie bij de Oranjeboomstraat.

De extra waarschuwingen komen er nadat VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen enkele dagen geleden zelf bijna werd aangereden toen een automobilist tegen het verkeer in de Oranjeboomstraat inreed. Iets dat overigens al weken speelt, zoals wij enkele weken geleden al meldden. Zevenbergen vreest dat het niet de vraag is of er ongelukken gaan gebeuren, maar wanneer. Hij vroeg wethouder Strijk daarom om extra maatregelen.

Vooral als de verkeersregelaars ’s avonds niet meer op hun post staan, gaat het vaak bijna mis.

Naast een woud van borden die op de tijdelijke verkeersmaatregelen wijzen, staan er een groot deel van de dag ook maar liefst acht verkeersregelaars om de stroom auto’s, bussen, vrachtwagens, motoren, brommers en fietsers in goede banen te leiden. Met name buiten de tijden dat de regelaars aanwijzingen geven, ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties als automobilisten niet goed weten welke route ze moeten kiezen.

De gemeente werkt sinds medio september aan de aanleg van de centrumroute tussen de stations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal. Het eerste trac├ędeel is het stuk tussen de Lammenschansweg en de Sint Jorissteeg. Ter plaatse wordt het Levendaal opnieuw ingericht, evenals de Sint Jorissteeg en de Oranjeboomstraat. Ook de Jan van Houtbrug wordt gelijktijdig vervangen.

112 Sleutelstad Leiden Politiek Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×