(Foto: PR).

Hollandse Duinen mooiste natuurgebied van Nederland

Het nieuwe Nationaal Park Hollandse Duinen is door het publiek verkozen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Dat werd gisteren tijdens het programma ‘De Wereld Draait Door’ bekend gemaakt. Hollandse Duinen trekt drie jaar uit om zichzelf stevig neer te zetten als Nationaal Park.

De Hollandse Duinen bestrijken een gebied van 43 kilometer lang en 8,5 kilometer breed. Het gaat om een natuurgebied van in totaal 200 km2. Solleveld & Kapittelduinen, Westduinpark & Wapendal, Meijendel & Berkheide, Coepelduynen, boswachterij Noordwijk en De Blink maken er deel van uit. Het duingebied herbergt 60% van de in Nederland voorkomende soorten.

Nationaal Park Hollandse Duinen is het resultaat van een samenwerking tussen elf partijen: Dunea, gemeente Den Haag, gemeente Voorschoten, gemeente Wassenaar, gemeente Westland, IVN, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, Stichting Duinbehoud, Stichting Duivenvoorde en Zuid-Hollands Landschap. Deze samenwerking wordt door nog eens 29 andere partijen ondersteund.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×