In een steeds groter deel van de stad moeten automobilisten betalen om hun auto te parkeren. Vandaag zijn er weer veel wijken bijgekomen. Deze liggen allemaal in zone B2. (Archieffoto: Chris de Waard).

Uitbreiding betaald parkeren naar extra wijken

Vanaf vandaag moet ook in een groot aantal wijken ten westen en noorden van het centrum betaald worden voor parkeren. In het Houtkwartier, de Raadsherenbuurt, de Vogelwijk, de Lage Mors, De Bockhorst, Transvaal III, het Haagwegkwartier, de Gasthuiswijk, Cronestein / Fruitbuurt en de Lammenschansdriehoek, inclusief delen van Kanaalweg en Lammenschansweg, plus de bedrijventerreinen Rooseveltstraat en Trekvliet zijn vandaag de parkeerautomaten aangezet.

Bezoekers in deze wijken – zone B2 op het kaartje – betalen de eerste twee uur een tarief van 0,10 euro per uur, daarna is het parkeertarief twee euro per uur. Het dubbeltjestarief gaat voor het eerst in, en geldt alleen in zone B2. Bovendien geldt in zone B2 zowel op zaterdag als zondag vrij parkeren. Dit verschilt van zone B1 en zone A.

In zone B2 geldt betaald parkeren van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 19.30 uur. Als er geen vergunning, parkeerkaartje, bezoekerskraskaart of aanmelding mobiel parkeren is dan loopt de parkeerder het risico op een boete van 62 euro. Bij de parkeercontroles wordt ook gehandhaafd op andere overtredingen. Zo levert parkeren op de stoep bijvoorbeeld een boete op van 99,90 euro.

Op onderstaand kaartje staan de tijden en tarieven van de parkeerzones vermeld.

betaaldparkeren

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×