(Foto's Emile van Aelst / Leidse Glibber).

Leidenaar schrijft Feyenoordboek van 30 kilo

Feyenoord de Grootste. Dat is de titel van het XXL boek dat Leidenaar Jaap Visser over Feyenoord schreef. Gisteren nam Koetshuiseigenaar en groot Feyenoordfan Tom Holswilder onder toeziend oog van een aantal Leidse (ex)profvoetballers zijn exemplaar in ontvangst. Het boek weegt ruim dertig kilo, omvat 890 pagina’s, is 50 x 50 cm groot en kost 999 euro.

Jaap Visser vertelt over zijn Feyenoordboek tijdens de presentatie in Koetshuis de Burcht.

Visser kwam op het idee na een bezoek aan Manchester United waar hij een soort gelijk boek zag. Samen met zijn compagnon legde hij het idee voor aan Feyenoord. De club uit Rotterdam was meteen enthousiast en gaf het startsein voor de productie van het boek.  Het boek vertelt de rijke geschiedenis van Feyenoord, die begint in 1908 op een veldje bij de Oranjeboomstraat. Met een knipoog naar het oprichtingsjaar is 1908 ook het aantal boeken dat maximaal geproduceerd zal wordt. ‘Feyenoord de Grootste’ is onder andere verkrijgbaar bij boekhandel Babooka.

Holswilder kreeg het boek uit handen van oud-international Wim Rijsbergen. Rijsbergen is tevens één van de vijftig Feyenoorders die in het boek is opgenomen in de Hall of Fame.


Reanne van Kleef sprak met schrijver Jaap Visser over het samenstellen van het boek en vroeg hem of er ook een vervolg komt bij een andere club.


Wim Rijsbergen kreeg de eer het boek te overhandigen aan Tom Holswilder en was een van de Leidse (ex)profvoetballers die aanwezig was. Alfons Groenendijk, Randy Wolters, Jeffrey van As, Ben Wijnstekers en Bert Jansen waren een aantal andere bekenden uit de voetbalwereld die een kijkje kwamen nemen.  Iedereen was zeer onder de indruk van het boek.


Tom Holswilder van het Koetshuis is Feyenoordfan in hart en nieren en is erg blij met zijn exemplaar. 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×