Veel belangstelling gisteren bij de officiële opening van HUBspot Leiden aan de Langegracht. (Foto's: Chris de Waard).

HUBspot officieel geopend aan de Langegracht

HUBspot Leiden, de innovatieve broedplaats voor studenten, is gistermiddag officieel geopend. Het centrum voor innovatie is een initiatief van de Gemeente Leiden, de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden.

Chris de Waard ging naar de opening van HUBspot en sprak met directeur Raffi Balder en met Shabana Talib van IN2.

Rond de opening van HUBspot waren allerlei activiteiten georganiseerd. Serieuze en ook enkel wat meer ludieke zoals een bitterballen droptest waarbij bitterballen vanaf verschillende hoogtes in de mosterd vielen om te onderzoeken of daar smaakverschillen optraden.

Ook werd er een brainstormsessie georganiseerd om het auditorium van HUBspot van een naam te voorzien. In groepjes eerst convergeren en daarna selecteren. Uit de tientallen naamsuggesties koos de jury onder leiding van vice-voorzitter Willem te Beest van de Universiteit Leiden voor de naam Spotlight.

Wat serieuzer is de boodschap van IN2. Dit initiatief van de Hogeschool Leiden is gevestigd in HUBspot en zet zich in voor de vergroting van arbeidsinclusiviteit in Leiden en omgeving. Shabana Talib is één van de studenten die bij IN2 werkt. Ze is rolstoelgebonden en liet voor de gelegenheid een flink aantal bezoekers ook in een rolstoel plaatsnemen om ze zo te laten ervaren welke problemen je dan ervaart. Het vinden van de lift bij HUBspot bijvoorbeeld. die is eer wel, maar niet direct in het zicht als je binnenkomt.

Leiden Politiek Science hubspot LCIE


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×