Ondertekening aannemingsovereenkomst gemeente Leiden en bouwcombinatie Nieuw Laecken. (Foto: Hielco Kuipers).

IBB Kondor en Woudenberg Ameide gaan Lakenhal verbouwen

De gemeente Leiden en bouwcombinatie Nieuw Laecken, bestaande uit IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg Ameide, hebben dinsdag de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de renovatie en uitbreiding van Museum De Lakenhal. De ondertekening vond plaats in het inmiddels voor publiek gesloten museum.  

Afgelopen september heeft een Europese aanbesteding plaatsgevonden die door bouwcombinatie Nieuw Laecken is gewonnen. Er is niet alleen geselecteerd op prijs, maar ook op kwaliteit, de manier waarop Nieuw Laecken grip houdt op het proces, samen gaat werken met de gemeente en rekening houdt met de omgeving. Nu ook de gemeenteraad heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van extra geld voor het project Restauratie en Uitbreiding Museum De Lakenhal, kan de aannemer in januari 2017 aan de slag. 

Rien Nagtegaal, directeur Stedelijke Ontwikkeling gemeente Leiden: “De aanbieding van Nieuw Laecken scoorde het beste op de balans van prijs en kwaliteit. We kijken uit naar een goede samenwerking en vooral naar een prachtig gerestaureerd en uitgebreid museum.”

Ed Warmerdam, projectmanager bouwcombinatie Nieuw Laecken: “We hebben erg veel zin om aan dit project te beginnen. De uitdaging zit voor ons in de combinatie van de renovatie van oude elementen en het realiseren van de moderne nieuwbouw. Dit was ook de basis voor onze naam voor dit project.” 

De ontruiming van Museum De Lakenhal is inmiddels in volle gang zodat de werkzaamheden in januari kunnen starten. De werkzaamheden nemen naar verwachting ruim twee jaar in beslag. Topstukken uit de collectie zijn te zien in andere musea, zoals het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Alkmaar en binnenkort ook in onder andere het Mauritshuis en het Frans Hals Museum. 

Museum De Lakenhal opent naar verwachting in het voorjaar van 2019 de deuren weer voor het publiek. Tijdens het landelijke Rembrandtjaar in 2019 presenteert Museum De Lakenhal in het najaar de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt’, in samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×