Van links naar rechts sportconsulente Kitty van Schie van de gemeente Leiden, secretaris Jos van Alphen van UVS en sportwethouder Paul Dirkse. (Foto: Chris de Waard).

UVS onderscheiden voor inzet onbeperkt sporten

De Leidse voetbalclub UVS heeft gisteren als eerste sportvereniging in Leiden het certificaat ‘Onbeperkt sporten’ gekregen. De onderscheiding werd door sportwethouder Dirkse uitgereikt tijdens de vijfde editie van het Leidse sportcongres.

Chris de waard sprak met sportconsulente Kitty van Schie van de gemeente Leiden en met secretaris Jos van Alphen van UVS over de onderscheiding.

UVS is niet de enige sportvereniging in Leiden die zich flink inzet om zoveel mogelijk groepen mee te laten sporten, maar timmert het het G-team al decennia aan de weg. Dat leverde de club gisteravond als eerste het certificaat onbeperkt sporten op.

De gemeente Leiden denkt elke twee maanden zo’n certificaat uit te reiken aan een club die stappen zet op het gebied van het laten meedoen van sporters met een beperking. Dat gaat niet alleen om fysieke aanpassingen aan het gebouw, maar ook om de begeleiding van sporters met een beperking. Die moeten zich op elke manier welkom voelen.

Advertentie

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×