(Foto: Richard Koolen).

ZZ Leiden neemt afscheid van Cashmere Wright

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kan dit seizoen geen beroep meer doen op Cashmere Wright. De 26-jarige Amerikaan liep in de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden een zware knieblessure op. ZZ Leiden is bezig om op zo kort mogelijke termijn een vervanger voor Wright aan te trekken.

De 1.83 meter lange Wright kwam vorig jaar november naar Zorg en Zekerheid Leiden. De Amerikaan, die in het seizoen 2013/2014 nog furore maakte met het Groningse Donar, werd na afloop van het vorige seizoen door de fans gekozen in het ZZ Leiden All*Decade Second Team.

Wright was afgelopen seizoen in 16 competitiewedstrijden goed voor gemiddeld 11.9 punten, 2.3 rebounds, 3.0 assists en 1.25 steals.

Zijn beste prestatie leverde hij in de vijfde wedstrijd van de play-offs tegen Donar. Wright tekende toen voor 21 punten. Dit seizoen bleef zijn inbreng beperkt tot drie wedstrijden. Daarin kwam Wright tot gemiddeld 11.7 punten, 2.7 rebounds, 4.3 assists en 3.0 steals. Wright liep zijn blessure op in de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Op korte termijn zal hij naar Amerika terugkeren om daar aan zijn revalidatie te gaan werken.

Advertentie

Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×