(Foto's brand: AS Media, foto's ochtend: Chris de Waard).

Uitslaande brand in studentenpand Oude Singel

Vanmorgen vroeg is brand uitgebroken in een studentenhuis aan de Oude Singel. Alle bewoners konden het pand verlaten, maar het pand liep zeer zware schade op. Pas in de loop van de ochtend was de brandweer klaar met de bluswerkzaamheden. Het was lastig om de brandhaard te vinden in het oude pand. De bewoners werden op tijd gewaarschuwd dankzij de aanwezigheid van rookmelders.

(Video: Emmy de Graaf).

De brand begon op de zolder en breidde zich al snel uit naar de verdieping eronder. Die brandde ook geheel uit. Het pand kan niet meer worden betreden. Het is instabiel en de voorgevel staat op instorten. De brandweer zette de bluswerkzaamheden daarom voort via een naastgelegen woning.

De brandweer adviseerde omwonenden om raden en deuren dicht te houden. Doordat het zo goed als windstil is, blijft de rook tussen de huizen hangen.

In verband met de bluswerkzaamheden was een deel van de Oude Singel helemaal afgesloten. Pas eind van de ochtend ging de weg weer open.

112 Sleutelstad Leiden brandoudesingel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×