(Foto: Winand Stut).

Nieuwbouw Noordelijk Blokken in de Kooi is klaar

De nieuwe woningen in de Noordelijke Blokken die woningcorporatie de Sleutels in de Oude Kooi heeft gebouwd zijn zo goed als klaar. De eerste 21 toekomstige bewoners ontvingen afgelopen week de sleutels voor hun nieuwe woning uit handen van directeur-bestuurder Gerda van den Berg.

De Noordelijke Blokken maken deel uit van de wijkaanpak van de Oude Kooi. De Sleutels verving daar 91 oude woningen door 73 nieuwe. Het ontwerp is gebaseerd op het werk van Jesse, de architect die een aantal van de oorspronkelijke woningen ontwierp in 1920. De nieuwbouw heeft daarom een nostalgisch karakter dat aansluit bij de rest van de wijk. Van de 73 nieuwe woningen zijn er 58 in de sociale huurprijsklasse en 25 in de vrije sector.

De bouw van de woningen is voorspoedig verlopen. “Net als de verhuring trouwens,”  zo laat de corporatie weten. “Dat de locatie geliefd is, blijkt wel uit het feit dat veel oud-bewoners terugkeren in de nieuwbouw.”

Ook bewoners uit andere delen van de wijk hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om door te verhuizen naar de nieuwbouw. Alle sociale huurwoningen zijn verhuurd aan terugkeerders en doorstromers.

“De nieuwe woningen zijn ruimer en energiezuinig,” aldus Gerda van den Berg die het een mooie bijkomstigheid voor veel nieuwe huurders noemt dat ze in hun oude wijk kunnen blijven wonen. “Maar dan wel met het comfort van een moderne woning.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×