(Foto's: Chris de Waard en Reanne van Kleef).

Sterk ZZ Leiden verslaat koploper in bruisende Vijf Meihal

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zaterdagavond overtuigend gewonnen van Landstede Zwolle. In een volle Vijf Meihal werd de koploper met 78-69 verslagen. In het vierde kwart werd het verschil gemaakt. Man of the match was Daviyon Draper met een double-double: 20 punten en 11 rebounds.

Een speciale voorbereiding was er volgens coach Paul Vervaeck niet. Er moest gewoon als team gespeeld worden en dat is gelukt. “Ik ben erg tevreden met de werklust van het team. We hebben met een serieuze ruggengraat basketbal gespeeld.”


Reanne van Kleef sprak na afloop van de wedstrijd met ZZ Leiden coach Paul Vervaeck. Op de achtergrond is het publiek te horen dat door het dolle heen is. 

De afwezigheid van Cashmere Wright werd zaterdag dus goed opgevangen. ZZ Leiden begon sterk met een aantal driepunters van Rogier Jansen en lang ging de wedstrijd gelijk op. In het vierde kwart liep ZZ Leiden uit en werd de voorsprong niet meer weggegeven. Jansen zelf was nog niet helemaal tevreden. “Ik heb ook veel gemist en moet er aan werken dat ik wat hogere percentages ga gooien.”


ZZ Leiden speler Rogier Jansen is blij met de zwaarbevochten overwinning, maar vind dat zijn eigen percentages omhoog moeten

Voor de wedstrijd nam het team en het publiek afscheid van Cashmere Wright. Hij is ernstig geblesseerd geraakt en gaat terug naar Amerika om daar aan zijn herstel te werken. Wright was erg onder de indruk van zijn afscheid. “Dit had ik echt niet verwacht. De fans en alle betrokkenen bij de club zijn heel speciaal voor me. Ik hoopte het kampioenschap naar Leiden te brengen, maar dat gaat mij helaas niet lukken.”

Wright geeft aan dat hij open staat voor een terugkeer naar Leiden als hij hersteld is van zijn blessure. Daar blijft hij met de club over in contact.


Cashmere Wright nam door een blessure noodgedwongen afscheid van ZZ Leiden. Hij bedankt de fans en alle betrokkenen en hoopt op een terugkeer naar Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×