Iedere woensdag komen er in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, een aantal topsportleerlingen van het Leonardo College langs om hun verhaal te vertellen. (Foto: Chris de Waard).

Leidse zwemkampioenen blikken terug op Open NK

Iedere woensdag komen er in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, een aantal topsportleerlingen van het Leonardo College langs om hun verhaal te vertellen. Vorige week waren zwemtalenten Inge Belfor en Cleo Keijzer te gast. Beiden zijn voor de Paralympics naar Rio de Janeiro geweest en haalden vorig weekend op het Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan meerdere medailles.


Zwemsters Inge Belfor en Cleo Keijzer waren vorige week te gast in SPORT071 en vertelden aan Reanne van Kleef onder andere over hun prestaties op de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan, hun avonturen op de Paralympics, de voorbereiding op een wedstrijd en de combinatie van topsport en school op het Leonardo College.

In de studio zitten twee spontane meiden. Belfor is 15 jaar en zit in 4 VMBO. Op het Open NK heeft ze goud, zilver en drie maal brons gehaald. De 18-jarige Keizer zit in 6 VWO. Ze spreidt haar examenjaar uit over twee schooljaren om zich zowel op school als op haar sport te kunnen focussen. Zij haalde op het Open NK goud, twee keer zilver en brons. Het Open NK houdt in dat er geen leeftijdsgrens is. Er mogen zowel junioren als senioren meedoen. Een knappe prestatie dus om zoveel medailles te winnen.

Beide scholieren komen uit in de ‘beperkte klasse’. Dat komt doordat Belfor klompvoeten heeft en Keijzer een verlamming aan haar linker arm. Maar dat betekent niet dat ze niet heel hard kunnen zwemmen. Deze zomer reisden ze zelfs af naar de Paralympics in Rio de Janeiro. Keijzer als deelneemsters. Ze werd daar onder meer twee keer zesde. Belfor mocht als talent meelopen en vast proeven aan de Spelen.

Zowel Keijzer als Belfor werken nu toe naar de Olympische Spelen in Tokio over vier jaar. Daar willen ze voor de medailles gaan.

Leiden Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×