(Foto's: Reanne van Kleef).

Box Out laat brugklassers nadenken over maatschappelijke kwesties

Met het project Box Out wil Zorg en Zekerheid Leiden Basketball maatschappelijke kwesties bespreekbaar maken voor scholieren. Het project is opgezet in samenwerking met de verzekeraar Zorg en Zekerheid. Tijdens een basketbalclinic worden zaken als pesten, samenwerken en respect behandeld. Box Out wordt nu voor het derde jaar op rij aangeboden aan scholen in de regio. Vorige week vrijdag deden brugklassers van het Bonaventura College mee aan de clinic.

De lessen worden gegeven aan de hand van het STAR concept, dat door de Nederlandse Basketball Bond is ontwikkeld. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect.  Het programma wordt gegeven door gecertificeerde trainers. De lessen gaan niet alleen over sport, maar juist ook om zaken daarbuiten.

Het programma is erg populair onder scholen, maar er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. “Om het programma uit te breiden is meer geld nodig”, zo zegt Bob Verkleij van ZZ Leiden Basketball. “Volgens de trainers kun je deze workshops zelfs al vanaf groep 6 op de basisschool geven. We hebben nu in eerste instantie voor de brugklassen gekozen omdat de leerlingen dan net op een nieuwe school zitten en veel aan de lessen kunnen hebben.”


Reanne van Kleef sprak tijdens de workshop aan het Bonaventura College met een aantal aanwezigen. Bob Verkleij van ZZ Leiden Basketball vertelt over de opzet van Box Out. Trajectbegeleider Roel Stuifmeel van Fun4all legt uit hoe de workshop eruit ziet. Sportwethouder Paul Dirkse is zeer positief over het verbinden van sport, onderwijs en maatschappelijke kwesties. Leerling Nienke en docent Alice van Zandwijk van het Bonaventura College vonden de workshop erg leuk en vertellen over de Week van Respect.

Leiden Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×