(Foto's: Emile van Aelst).

Bonaventura College zet zich in voor kinderen in favela's

De jaarlijkse ‘Lichtjesavond’ van het Bonaventura College steunt dit jaar de Favela Street Foundation. Tijdens de goede doelenweek rond kerst halen leerlingen zoveel mogelijk geld op om medescholieren in moeilijke omstandigheden te helpen. De Favela Street Foundation zet straatvoetbal in om kinderen in favela’s in Brazilië en Haïti uit drugsbendes te houden.

Donderdagmiddag werd het startschot van de goede doelenactie gegeven. De Favela Street Foundation was op de school aanwezig om te vertellen hoe zij te werk gaan. Ook waren een aantal kinderen en trainers uit Brazilië en Haïti aanwezig om over hun leven en het project te vertellen. Dat maakte grote indruk op de leerlingen van het Bonaventura College. “Je kon een speld horen vallen toen de kinderen zelf aan het woord waren”, vertelt Rocky Hehakaija van de Favela Street Foundation.


Reanne van Kleef sprak met Philip Veldhuis en Rocky Hehakaija over het Favela Street project.


Teamleider brugklassen Jill Wilmot van het Bonaventura College legt uit hoe de goede doelenweek eruit ziet.


Daphnee Charles van COCREAD (Cocreation and development) social enterprise uit Haïti vertelt waarom dit project zo belangrijk is voor kinderen in Haïti. 

 

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×