(Foto's: AS Media).

Herfststorm houdt huis in Leidse regio

De eerste herfststorm van het jaar trok gisteren over ons land. In Leiden bleven grote incidenten uit, maar helemaal ongeschonden kwam de sleutelstad er ook niet vanaf. Hieronder een overzicht van de stormschade.

Aan het begin van de middag waaide een stuk dakbedekking los van een appartementengebouw aan de Hoge Rijndijk. Aan de achterzijde van de Droomfabriek namen brandweerlieden een kijkje op het dak. Daar werd besloten om het loszittende stuk van ongeveer tien bij tien meter te laten zitten. Het zat voor een groot deel nog vast en de kans leek klein dat het naar beneden zou komen. Wel werd het terrein afgezet.

Bij het bouwterrein van de ondergrondse Lammermarkt parkeergarage gingen aan de Molenwerf door de harde wind de hekken tegen de vlakte. Personeel van de aannemer heeft de hekken weer teruggezet.

In de Prinsenstraat in Leiden-Noord kwam zondagmiddag bij een woning een deel van de dakbedekking los. De brandweer haalde het loszittende deel weg.

In de Stevenshof was het enige tijd spannend bij het Alexandrine Tinneplein. Er wordt daar onderhoud gepleegd aan een flatgebouw en de hoge steiger dreigde om te waaien. Ook raakte er bouwmateriaal los en ook onderdelen van de steiger kwamen naar beneden. Overigens zonder iets te raken.

Ook vanaf het dak een gebouw aan de Dobbedreef waaiden bouwmaterialen naar beneden. Verschillende straten werden afgezet.

Ook in de Merenwijk hield de storm huis. In de tuin van een woning aan de Stokroos brak een flinke tak van een boom en viel dwars door een kippenhok. De kippen hebben het overleefd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.

Bij de Kopermolen bleken enkele reclamevlaggen van Supermarkt DIRK niet bestand tegen de harde wind. Omdat de zware kabels war de vlaggen aan hingen mogelijk voor gevaar konden zorgen als het boeltje helemaal naar beneden kwam, heeft de brandweer de vlaggen uit voorzorg verwijderd.

Op de Burggravenlaan moesten automobilisten goed uitkijken toen ter hoogte van de poller, dat is de verzinkbare paal in de weg, de tijdelijke weggeleiders van hun plek waaiden.

Aan het einde van de middag waaide bij het Groen Maredijkje een boom om. Deze lag dwars over een sloot en blokkeerde het fietspad. De brandweer heeft de boom in mootjes gehakt.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×