(Foto's: Reanne van Kleef).

Grootste basketbalvereniging van Nederland heeft eigen locatie

BS Leiden heeft met de start van het nieuwe seizoen een eigen locatie gekregen. Het thuishonk van de grootste basketbalvereniging van Nederland is tegenwoordig te vinden in Sportzaal Houtkwartier vlakbij de Kagerstraat. 

Vroeger was de Vijf Meihal de thuisbasis van BS Leiden. Toen meer dan tien jaar terug een groot aantal leden van vereniging Blitz lid werd van BS Leiden, werd het aantal leden zó groot dat de vereniging niet meer in één hal te vestigen was. Sindsdien speelden de teams verspreid over verschillende hallen in Leiden en de buurgemeenten. Met de komst van de nieuwe locatie is een einde gemaakt aan de versnippering. “Meteen vanaf de eerste wedstrijd voelde je de saamhorigheid”, zegt voorzitter Bart Lamet. “Het is heel leuk dat bijna alle wedstrijden nu hier worden gespeeld en dat je elkaar ziet. Het zorgt voor een echt verenigingsgevoel.”


Reanne van Kleef sprak met voorzitter Bart Lamet van BS Leiden over de nieuwe locatie.

Behalve dat de nieuwe locatie de leden samenbrengt, is BS Leiden nu ook voorzien van een uitstekende accommodatie. Er zijn twee wedstrijdhallen aanwezig, een mooie kantine, een materialenhok en nette kleedkamers. Ook zijn alle faciliteiten voor rolstoelbasketballers aanwezig. Lamet: “De ‘rollers’ hebben nu ook een goede plek om hun wedstrijden te kunnen spelen. We hebben bijvoorbeeld een lift en een hok voor de rolstoelen. Alle takken van het basketbal kunnen hier terecht.”

Minpuntje

Als er dan toch een klein minpuntje gevonden kan worden, is het deze: de locatie is nu eigenlijk alweer te klein. Een aantal teams moeten daardoor toch nog trainingen en wedstrijden in andere hallen afwerken. “Dat wisten we van te voren”, vertelt Lamet. “Maar eigenlijk is het alleen maar een goede zaak dat we nu zo groot zijn en nog steeds groeien.”

Jeroen Straathof is één van die ouders die in de kantine van BS Leiden te vinden is. Straathof is zelf bekend van onder andere het langebaanschaatsen waar hij ooit wereldkampioen op de 1500 meter werd. Maar op zaterdag is hij gewoon basketbalvader terwijl één van zijn vier dochters training krijgt in de nieuw hal. “Dit is fantastisch. We zaten eerst in een klein sporthalletje is Zuidwest. Het is echt hartstikke goed als je die kinderen dan op deze manier les ziet krijgen op zo’n unieke locatie.”


Basketbalvader Jeroen Straathof komt met veel plezier in de nieuwe hal.

 

Leiden Nieuws Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×