De '1000 Rondjes van Leiden'. (Foto: PR).

'1000 Rondjes van Leiden' dit jaar voor Jeugdsportfonds

Schaatshal Leiden organiseert voor de zevende keer de ‘1000 Rondjes van Leiden’. Op zondag 11 december kunnen schaatsers individueel of in teamverband de 200 kilometer afleggen. Het geld dat daarmee wordt opgehaald is dit jaar bestemd voor het Jeugdsportfonds.

De ‘1000 Rondjes van Leiden’ staat qua afstand gelijk aan alternatieve Elfstedentocht. Het is een loodzware beproeving van minimaal 8.000 keer ‘pootje-over’. Schaatsers die de afstand individueel willen afleggen starten om 06.30 uur. Naast de 1000 rondjes is het dit jaar ook weer mogelijk om 250, 500 of 750 rondjes te rijden. De snelste individuele rijder krijgt na afloop een beker, het snelste team wint de ‘Gouden Schaats’


Maarten Mulder sprak met secretaris Willem van Vliet van Schaatshal Leiden over de ‘1000 Rondjes van Leiden’

Het goede doel waar dit jaar voor is gekozen, is het Jeugdsportfonds. Dit fonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Het publiek is tijdens het evenement welkom vanaf 12.00 uur. Dan gaat de binnenbaan open. Ook de opbrengst van de toegangskaartjes is voor het goede doel.

Daarnaast is een massageteam aanwezig waar ook niet-schaatsers tegen een kleine vergoeding voor het goede doel een stoelmassage kunnen krijgen. Bij de koek- en zopie tent is erwtensoep te koop. Voor elke kop erwtensoep gaat er één euro naar het Jeugdsportfonds. Natuurlijk mag een dweilorkest op de feestelijke dag niet ontbreken.

Inschrijving kan via de website van Schaatshal Leiden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×