(Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse raad zet geld apart voor JOGG-pad in Singelpark

Met het beschikbaar stellen van 25.000 euro denkt de VVD Leiden dat er een flinke basis is voor de aanleg van een buitensportpark in het Singelpark. Het zogenaamde JOGG-pad is een idee van raadslid Juliette Gilissen van die partij en vorige week nam de raad een voorstel over om het geld beschikbaar te stellen.

Chris de Waard sprak met VVD-raadslid Juliette Gilissen over het JOGG-pad.

Het JOGG-pad gaat bestaan uit een aantal toestellen waar bijvoorbeeld krachttraining kan worden beoefend. Het idee is om die in het Huigpark te plaatsen. In dat deel van het Singelpark wordt de nadruk gelegd op sportieve activiteiten.

Leiden is sinds 2012 JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Het is een programma dat erop is gericht obesitas bij jongeren tegen te gaan. Een sportief parcours in het singelpark draagt daar ook aan bij.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×