ZVL-HAWABO won zaterdag met 13-6 van Polar Bears en gaat met één punt achterstand op de koploper met een tweede plaats in de Eredivisie de winterstop in.  (Foto: Mark Honsbeek /  Vanaf de Zijlijn).

Europees waterpolo-avontuur ZVL-HAWABO van start

De waterpolodames van ZVL-Hawabo reizen deze week af naar Porto waar de poulefase van de Euroleague wordt gespeeld. Daar doen ze een poging om voor het eerst in zeven jaar bij de ‘Final Four’ te komen. Volgens coach Tim van der Meer maakt zijn team dit jaar zeker kans om zo ver te komen.


ZVL-HAWABO coach Tim van der Meer was vorige week te gast in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM. Daar vertelde hij aan Reanne van Kleef onder andere over de prestaties dit seizoen tot nu toe, de Euroleague en over een mogelijke fusie tussen ZVL en De Zijl Zwemsport.

Omdat ZVL vorig jaar kampioen van Nederland is geworden, mogen ze dit jaar weer meedoen in de Euroleague. “We zitten in een redelijk sterke poule,” zegt Van der Meer.”Daar zit ook een andere Nederlandse ploeg in, DONK uit Gouda. In totaal zitten er vijf teams in de poule, waaronder een Portugees team waar we zeker van kunnen winnen. Uiteindelijk gaan er drie ploegen door. We moeten zorgen dat we daar bij zitten. Een lastige klus, maar ik denk dat het wel mogelijk is.”

De laatste keer dat het team uit Leiden meedeed aan de Euroleague is twee jaar geleden. Toen werden ze in de poulefase uitgeschakeld. “De laatste keer dat we verder kwamen is zeven of acht jaar geleden, toen zaten we bij de laatste vier. We gaan er dit jaar echt voor om weer ver te komen.” Als ZVL de poulefase overleefd volgt er eerst nog een tweede poulefase. Daarna spelen de ‘Final Four’ om het kampioenschap.

Zaterdag speelden de dames de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Polar Bears. Deze werd met 9-10 gewonnen. ZVL-HAWABO bezet momenteel de tweede plaats in de Eredivisie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×