Politiek stelt vragen over deurbeleid Leidse horeca

De PvdA, GroenLinks en de VVD gaan donderdag in de Leidse gemeenteraad vragen stellen over het deurbeleid van de Leidse horeca. Aanleiding is een uitzending van Alberto Stegeman’s ‘Undercover in Nederland’ waar te zien was dat onder meer discotheek Next jongeren blanke jongeren anders behandeld dan jongeren met een andere nationaliteit.

Stegeman doen in verschillende steden onderzoek naar het deurbeleid van horecazaken. Dat onderzoek begon in Leiden en gisteravond was het resultaat te zien. Drie groepjes werden naar verschillende kroegen en discotheken gestuurd. Een groepje bestaande uit alleen blanke jongens, een groepje jongens van Marokkaanse afkomst en een groepje Antilliaanse jongens.

Bij discotheek Next geldt de regel dat een collegekaart nodig is om binnen te komen. Geen van de jongeren had zo’n kaart. Toch kwamen de blanke jongens wel binnen, de twee andere groepjes niet.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×