Politie vindt illegaal vuurwerk bij minderjarige Leiderdorper

De politie heeft afgelopen donderdagavond vier kilo vuurwerk in beslag genomen in een woning aan het Leithonpark in Leiderdorp. De politie ging op onderzoek uit nadat er in de omgeving werd geklaagd over vuurwerkoverlast.

Agenten zagen drie minderjarige jongens vuurwerk afsteken in de Verdamstraat in Leiden. Na onderzoek werd bij één van de jongens, met medewerking van de ouders, het illegale vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.De jongen moet zich binnenkort melden bij bureau HALT.

In zo’n HALT-afdoening kunnen jongeren rechtzetten wat zij fout hebben gedaan, zonder dat zij in aanraking komen met het Openbaar Ministerie. Zowel de ouders als de jongere zelf moeten instemmen met een HALT-verwijzing. Komt die er niet, dan volgt er alsnog een gewoon proces-verbaal.

Illegaal vuurwerk
De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk en ook voor het afsteken ervan.  Zeker als dat gepaard gaat met vernielingen aan bijvoorbeeld straatmeubilair zoals abri’s, postbussen en vuilnisbakken. Veel van dergelijke goederen gingen de afgelopen jaren de lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro’s.

De politie heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt over de vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk. In combinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilair gaat het OM forse straffen eisen. Zo’n straf kan oplopen tot enkele weken gevangenisstraf.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×