Eigen documentaire voor legendarische drummachine

Apple gaat vanaf 9 december als eerste de documentaire over de legendarische drummachine Roland TR-808 uitzenden via Apple Music. Apple heeft met een exclusieve deal gesloten met de makers. Alleen abonnees van Apple Music kunnen de documentaire. Nog geen abonnee? Met een Apple music code ben je binnenkort een van de eersten die de bijzondere docu kan zien.

De documentaire, ingesproken door Beats 1-dj Zane Lowe, was in 2014 al te zien op verschillende filmfestivals. Door de deal met Apple krijgt nu ook het grote publiek toegang tot dit stuk muziekhistorie. In de documentaire zijn interviews te zien met een hele rits populaire artiesten: Afrika Bambaataa, de Beastie Boys, Phil Collins, David Guetta, Pharrell Williams en vele andere enthousiaste gebruikers.

De documentaire gaat over de invloed die de vermaarde drummachine heeft gehad op de muziek van nu. Hoewel het apparaat al in de jaren 80 van de markt verdween, blijkt die onverminderd groot. De kijker krijgt te zien hoe de bas- en drumgeluiden van het apparaat drie decennia lang de muziekproducers inspireerde en de moderne muzieksmaak heeft beïnvloed.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×