Zaterdag nam BS Leiden de sporthallen in het Houtkwartier officieel in gebruik. De zalen worden gedeeld met het Driestar College die er doordeweeks overdag gebruik van maakt. (Foto's: Chris de Waard).

Sporthal BS Leiden nu ook officieel in gebruik

Afgelopen zaterdag vierde de Leidse Basketbalvereniging Bona Stars een feestje in het Houtkwartier. De sporthal die BS Leiden sinds kort deelt met het Driestar College werd feestelijk in gebruik genomen met een mixtoernooi en aansluitend een openingsfeestje voor leden en relaties.

Chris de Waard ging ook even kijken in de nieuwe sporthal en sprak met sportwethouder Dirkse en met de BS Leiden bestuursleden Paul Rosdorff en Martin Hooymans.

’s Middags kwam ook sportwethouder Paul Dirkse al even langs om een kijkje te nemen en een toespraakje te houden rond de opening. Een drietje gooien was de volgende actie die het bestuur van BS Leiden voor de wethouder in gedachten had, maar na drie pogingen gaf hij het op. “Als je het bord helemaal niet raakt moet je een rondje geven heb ik begrepen,” lachte Dirkse toen het niet wilde lukken.

Zaterdag werd de nieuwe speelplek van BS Leiden feestelijk in gebruik genomen met een mixtoernooi, een praatje van de wethouder en een feest voor de leden.

Hoewel BS Leiden blij is met de eigen plek, voor het eerst sinds ze in de jaren 70 weg moesten bij het Bonaventura College waar de club is ontstaan, zijn er ook nog de nodige wensen. Sommige worden mogelijk nog wel ingewilligd. Dirkse beloofde in elk geval te kijken wat er mogelijk is aan verbeteringen. De grootste wens gaat echter niet in vervulling. Tijdens de voorbereidingen van de bouw is er ergens een paar meter van de hal afgegaan waardoor deze voor trainingen nu eigenlijk een meter of zes te kort is en bij wedstrijden is er onvoldoende tribuneruimte. Die meters komen er niet meer bij.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×