Vernieling regenboogzebrapad was actie van Quintus-dispuut

Een vijftal leden van het Quintus-dispuut Sjap Eisjedies is verantwoordelijk voor het overschilderen van de ‘gaybra’ op de Nieuwe Beestenmarkt. Dat is vandaag bekend geworden. In de nacht van 16 op 17 oktober gingen onbekenden met verf aan de slag, ook bracht een van hen de Hitlergroet. Dat werd op video vastgelegd vanuit Rockcafé Lazarus dat uitkijkt op het regenboogzebrapad.

De gemeente liet het zebrapad de volgende dag direct herstellen en deed bovendien aangifte bij de politie. Dat leidde twee weken geleden tot de aanhouding van vijf verdachten. Naar nu blijkt zijn dat dus geen extreemrechtse jongeren, dat vermoeden was er eerst, maar leden van de studentenvereniging die als ontgroeningsopdracht hadden gekregen dat ze iets moesten doen om in het nieuws te komen.

hitlergroet

Naast het overschilderen van het regenboogzebrapad bracht een van de studenten, die met het kale hoofd, ook nog de Hitlergroet toen de nachtelijke verfklus geklaard was.

Eerst ontdeed hij zich van zijn bovenkleding, vervolgens liet hij zich filmen door een van de mededaders terwijl hij zijn verkeerde arm omhoog steekt om de nazigroet te brengen midden op het overgeschilderde zebrapad.

Het bestuur van Quintus neemt afstand van de actie en spreekt in een verklaring haar afschuw uit over de actie. De vijf verantwoordelijke leden zijn tot nader order geschorst.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiderdorp Politiek regenboogzebra


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×