Aanstaande zaterdag is er een autodeelmarkt op het Stadhuisplein. (Archieffoto: Rolf Eijgenraam).

Zaterdag autodeelmarkt op Stadhuisplein

GroenLinks Leiden organiseert op zaterdag 10 december, in samenwerking met drie aanbieders van deelauto’s, een ‘autodeelmarkt’. Bij de zaterdagmarkt is tussen 8.00 en 12.00 uur bij het Stadhuisplein informatie op te halen over de mogelijkheden van deelauto’s en praktische zaken als het regelen van verzekeringen en aanpsrakelijkheid.

Deze autodeelmarkt wordt georganiseerd door GroenLinks Leiden. De partij wil het autogebruik terugdringen. GroenLinks raadslid Jos Olsthoorn een doorn in het oog dat veel huishoudens auto’s bezitten die weinig worden gebruikt. Dat gaat ten koste van speelplaatsen en groen in de stad. De deelauto’s zijn in zijn ogen een handige en goedkope oplossing voor dit probleem.

https://www.youtube.com/watch?v=7rZFRik27kc

Op de autodeelmarkt bieden Greenwheels, MyWheels en Snappcar deelauto’s aan. Ter promotie van de autodeelmarkt en het gebruik van deelauto’s hebben GroenLinks Leiden en de drie aanbieders van deelauto’s een filmpje gemaakt over de ervaringen van Leidenaren met deelauto’s.

Bezoekers van de markt die meedoen aan de prijsvraag maken kans om binnenkort zelf een keer gebruik te maken van een deelauto.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×