De mannen van Bouwbedrijf Leiden zijn de komende tijd nog hard aan het werk om alle houten chalets in elkaar te zetten bij de ijsbaan en de kerstmarkt. (Foto's: Chris de Waard).

Ook kerstman logeert komende weken in Leiden

Nu de sint weer is uitgezwaaid, maakt Leiden zich op voor de kerstman. Net als de goedheiligman zal ook de kerstman een eigen huis in de stad betrekken. Of eigenlijk een chalet. Op de kerstmarkt. Elke middag is de kerstman daar te bezoeken en kinderen kunnen een sok ophangen waar de volgende dag dan iets lekkers in zit.

Chris de Waard sprak vanmiddag op de ijsbaan in aanbouw met centrummanager Erwin Roodhart over alle activiteiten die er de komende winter wonder weken plaatsvinden in de Leidse binnenstad.

Nadat aanstaande vrijdag de ijsbaan op de Nieuwe Rijn open gaat, volgt een week later de kerstmarkt. De enige drijvende kerstmarkt van Europa bestaat dit jaar uit tien foodtrucks en 60 chalets. Waaronder dus één voor de kerstman.

huiskerstmanVoor de kinderen heeft de kerstman dit jaar een mooie kleurplaat.

Ook de Lichtjesparade wordt 16 december gehouden. Honderden kinderen vertrekken om 17.30 uur vanaf de Doezastraat richting de Beestenmarkt. Onderweg komen ze onder meer langs de Burcht en lopen ze door de Pieterskerk. Bij de Beestenmarkt eindigt de stoet rond 18.15 uur bij Joris’ Kerstboom en worden de lampjes ontstoken van de enorme boom.

Cultuur Economie Leiden winterwonderweken


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×