Aantal verkeersongevallen blijft stijgen

Steeds meer ongevallen in het verkeer. Dat is een trend die nu al een aantal jaren aanhoudt. De belangrijkste oorzaak is wel bekend: het gebruik van elektronica achter het stuur. De smartphone voorop. De oplossing is minder makkelijk.

Natuurlijk helpen extra controles en hoge boetes, maar een echte allesomvattende oplossing is dat natuurlijk niet. Je zal maar net slachtoffer worden van een onoplettende bestuurder die een bocht mist en het trottoir oprijdt. Net als jij daar loopt.

Hier ligt ook een belangrijke verantwoordelijkheid voor de wegbeheerders. Gemeenten bijvoorbeeld. Is  er wel voldoende gedaan om potentiële slachtoffers te voorkomen. Een goed doordachte inrichting van de openbare ruimte is daarbij onontbeerlijk. Afsluitingen waar nodig, cameratoezicht waar gewenst en bijvoorbeeld een helder parkeerverwijssysteem om zoekverkeer in drukke kermen te voorkomen.

In elke bebouwde omgeving speelt verkeerstechniek een niet te onderschatten rol bij de veiligheid van de bewoners en bezoekers. Duidelijke wegbebakening en rustig en goed verzorgd straatmeubilair spelen ook een doorslaggevende rol bij het creëren van een rustig en veilig straatbeeld waar ongelukken zoveel mogelijk worden voorkomen.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×